Business voor Boekhouders

Bert Calatz - Initiatiefnemer

Image

In gesprek met Bert Calatz; Initiatiefnemer van Business voor Boekhouders.

Waarom dit initiatief?

Ik ben eind 2012 met NoReJa advies begonnen. Het idee was om MKB ondernemers te gaan helpen met het vergroten van de commerciële slagkracht, bij het vinden en binden van de ideale klant. En tot op de dag van vandaag is dat nog steeds onze core business.

Maar gedurende de jaren zijn steeds meer accountantskantoren en met name administratiekantoren afnemer geworden van onze dienstverlening. Wij merkte dat er bij deze specifieke groep behoefte is aan meer kennis en vaardigheden als het gaat om het vinden en binden van klanten.

Met dit platform reiken wij kantoren, middels het plaatsen van relevante blogposten, handvatten aan met betrekking op het vinden en binden van klanten.

Het vinden en binden van klanten, is daar een probleem dan?

Iedere ondernemer heeft klanten nodig dus ook administratiekantoren. Klanten komen nu eenmaal niet vanzelf. Juist administratiekantoren hebben op dit vlak een extra uitdaging. Er zijn namelijk bijkans meer administratiekantoren dan klanten.

Meer administratiekantoren dan klanten?

Ja, inderdaad. Door het schrappen van specifieke vestigingseisen (iedereen mag een administratiekantoor beginnen) is het aantal kantoren de laatste jaren enorm toegenomen. Anderzijds is de behoefte aan de meer traditionele dienstverlening (het voeren van een administratie) juist afgenomen. Almaar toenemende automatiseringsmogelijkheden is hier debet aan. Kortom, meer aanbod en juist afnemende vraag. Een uitdagende markt dus. Goed voor de klant, die heeft immers voldoende keuze. Voor het administratiekantoor geldt echter, wil je gekozen worden, dan zal je je moeten onderscheiden.

Wat kan men verwachten van dit platform?

Handvatten om onderscheidender te worden dan je nu misschien al bent. Bewuster zijn van de kansen die er liggen en hoe je kansen zelf kan creëren. We doen dit door middel van blogposten waarin onderwerpen worden aangesneden die relevant zijn in relatie tot het vinden en binden van klanten.

Klinkt goed, is het gratis of kost het geld?

Dit platform is onbeperkt toegankelijk. Zonder advertenties en zonder bijzondere trackers. Indien gewenst kan men een notificatie ontvangen indien er nieuwe content is gepubliceerd. De bezoeker kan met de gepubliceerde informatie zelf aan de slag. Gratis en voor niets dus.

Maar gratis bestaat niet dus wat is de catch?  

Wij verwachten eigenlijk dat de lezer er zelf mee aan de slag gaat en dat dit voor menig kantoor voldoende is om verder te komen. Evengoed zullen er ook kantoorhouders zijn die zich realiseren dat het met een beetje hulp van echte specialisten nog succesvoller zal worden. Uiteraard hopen wij dan dat de vraag bij NoReJa advies terecht komt, maar net zo makkelijk kiest men een andere adviseur; daar is men vrij in.

Niks missen?

Met regelmaat schrijven wij nieuwe blogs. Wil je op de hoogte blijven abonneer je dan op deze site.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Brengt de informatie op deze site je op ideeën en wil je hier over sparren of meer over weten?

NoReJa advies
©Business voor Boekhouders - 2018